Home
FILMARCHIEF
1 Minuut film
Animatie
Bedrijfsfilm
Culinair
Dierenmanieren
Diverse
Fantasie
Herfst thema
Intro's
Kunst & kitch
Kerst & Nieuwjaar
Lente thema
Muziek & theater
Reizen
Reportages
Steden & dorpen
Toeristisch
Winter thema
Zomer thema
Projecten mailgroep
Seniorennet
FOTOARCHIEF
Pascallekes 2006
Pascallekes 2007
Pascallekes 2009
Beurs langer actief
5 Jaar Seniorennet
Poëziemiddag
INFO
Regels mailgroep
Wedstrijdreglement
Fotoarchief leden
Officiële intro
 
UPLOADEN FILM
 
opsturen via "Wetransfer" naar : filmenseniorennet@gmail.com


Uw film verzenden via "Wetransfer"

U kunt steeds uw eigen gemaakte werkjes opsturen om bij ons op de website te plaatsen. Deze kunnen dan door andere leden van de mailgroep becommentarieerd worden. Aan de hand van hun tips, trucs en ideeën leert u zo de kneepjes om in de toekomst uw eigen filmpjes te verbeteren.

Uw filmpjes kunnen in diverse bestandsformaten opgestuurd worden. Je kunt ze als wmv (Windows Video Move), move (Quick Time) opsturen (zie ook "Richtlijnen voor upload". U kiest voor de compressie steeds de hoogst mogelijke kwaliteit, echter met de beperking dat uw filmpje maximaal 15 minuten in afspeellengte is en in standaard video (SD) niet meer dan 500 Mb bedraagt. Voor filmpjes in hoge definitie (HD) mag de maximale bestandsgrote maximaal 2 Gb bedragen, echter ook met een maximale afspeeltijd van 15 minuten.Langere films kan ook via goedkeuring door de mentor.

Al uw filmmateriaal kan je GRATIS versturen via wetransfer. Dit gebeurd gratis, zonder gebruik te maken van extra software of het aanmaken van een account. Dit kan zonder gevaar gebeuren en word hier stap voor stap uitgelegd hoe dit te doen.

  1. U surft naar de website https://www.wetransfer.com/
  2. Klik op GO. Op de nu geopende pagina zie je het volgende beeld:
  3. wetransfer
  4. Door op de Kies bestanden te klikken kan je op uw computer zoeken naar het bestand dat u wenst door te sturen. Zorg ervoor dat uw film een duidelijke naam bevat, gevolgd door uw schuilnaam. (bijv. Film xyz (schuilnaam).
  5. Vul het emailadres filmenseniorennet@gmail.com in in het vak "Vul de ontvanger(s) hier in".
  6. In het vak "Vul je emailadres in" plaatst U uw eigen mailadres.Zodra de film door de mentor is gedownload krijgt U hier een verwittiging van.
  7. In het vak onderaan vermeld u of uw film bestemd is voor het plaatsen bij de nieuwe films of de wedstrijdfilms.Hier mag U ook een korte beschrijving van de film geven.
  8. Als laatste drukt U op transfer.Eens dit gedaan krijgt U een teller in beeld van hoeveel procent uw film reeds is geupload.Opgelet, dit kan enige tijd duren.

Richtlijnen voor upload.

Codecs

H.264 / AAC
Een codec is het formaat waarin uw video wordt gecodeerd . Verschillende codecs hebben verschillende functies en uiteenlopende kwaliteit. Voor het beste resultaat, raden wij u aan H.264 (soms aangeduid als MP4) voor de video codec en AAC (kort voor Advanced Audio Codec) voor de audio-codec.Als je op een Windows machine, WMV3 is een goede keuze voor video-codec.

Frame rate

25 FPS
Als er een optie is die zegt: "huidige", is het beste om gewoon te gaan met dat. Anders is dit meestal 30 fps (frames per seconde) voor de VS, Canada en Japan, terwijl in Europa en de rest van de wereld is het meestal 25 fps .Als er een optie voor keyframes , maken gebruik van dezelfde waarde die u gebruikt voor de framerate.

Datasnelheid

2000 kbit / sec (SD) / 5000 kbit / sec (HD)
Deze instelling regelt zowel de visuele kwaliteit van de video en hoe groot het bestand zal worden. In de meeste video-editors, gebeurt dit in termen van kilobits per seconde (kbit / sec of kbps). Gebruik 2000 kbit / sec voor standaard definition 4:3 video, 3000 kbit / sec voor breedbeeld DV , of 5000 kbit / sec voor high definition beelden.

Resolutie

640x480 (SD) / 1280x720 (HD)
640x480 voor standaard definitie 4:3 video,  853x480 voor breedbeeld DV,  en 1280x720 of 1920x1080 voor hoge definitie . Als u de optie om de verhouding controle van de pixel-aspect (niet beeldverhouding) zorg ervoor dat het ingesteld op "1:1" of "1.00", soms ook "vierkante pixels . "

Deinterlacing

JA
Als u deze optie selecteert, inschakelen. Als je schiet in DV-formaat, dit is een bijzonder belangrijk. Als u niet deinterlace, zul je vaak rare horizontale lijnen in je video kijken.

Audio

320 kbps / 44,100 kHz
Kies voor de AAC audio codec. Je wilt instellen van de bitsnelheid tot 320 kbps en de sample rate van 44.100 kHz .

Formaat

MP4
Hoewel  MP4 als beste word aangeraden , wordt ook de volgende formaten geacepteerd: 3G2, 3GP, 3gp2, 3GPP, asf, asx, avi, divx, MTS, m2t, m2ts, M2V, M4V, mkv, mov, mp4, mpe , mpeg, mpg, ogg, wmv . FLV wordt momenteel door Vimeo niet ondersteund als upload.

WIE, WAT, HOE
Instructie video's
Nieuwe camcorder
LINKS
Software testen
Video bewerking
Video & compressie
Digitale video
ARTIKELS
 
Mailgroep filmen, digitale video & montage
SENIORENNET.BE