Om uw film op te sturen Klik hier

Home
FILMARCHIEF
1 Minuut film
Animatie
Bedrijfsfilm
Culinair
Dierenmanieren
Diverse
Fantasie
Herfst thema
Intro's
Kunst & kitch
Kerst & Nieuwjaar
Lente thema
Muziek & theater
Reizen
Reportages
Steden & dorpen
Toeristisch
Winter thema
Zomer thema
Projecten mailgroep
Seniorennet
FOTOARCHIEF
Pascallekes 2006
Pascallekes 2007
Pascallekes 2008
Pascallekes 2009
Pascallekes 2010
Pascallekes 2011
Pascallekes 2013
Pascallekes 2014
Pascallekes2015

Beurs langer actief
5 Jaar Seniorennet
Poëziemiddag

UITSTAPPEN

Bulskampveld
Beernem

C-Mine Genk

INFO
Regels mailgroep
Wedstrijdreglement
Fotoarchief leden
Officiële intro
 
 

Ijsland (HDR) Verbeterde Versie

De eerste ingestuurde Versie

De aanbevelingen die door verschillende leden werden gegeven:

Hi HDR,

Een nog zeer jonge "Pietje juist" is een dertig jaar geleden ook ter plaatse geweest, welliswaar om een trektocht te voet te maken door het ongerepte woeste land. Ik herkende dan ook dadelijk menige geiser en waterval, waardoor ik de film in een ruk heb uitgekeken. Destijds moest ik het nog stellen met beelden in 8mm, de weersomstandigheden waren ook niet al te bijster, lees eerder erbarmelijk. Op de website van de mailgroep moet er nog ergens een filmke van staan. (update, hier klikken ) Aan prachtig scherpe beelden zal het je niet mankeren, in de montage is er echter veel meer van te maken. Een goede tekst schrijven, de rode draad zit al min of meer in je titel van de film, en danig knippen in de beelden is de boodschap die je niet alleen van mij gekregen hebt.

Greets Team Miss It

Beste HDR,

Het landschap van Ijsland is en blijft ten allen tijde een zeer boeiend item. Je hebt er prachtige beelden van gemaakt. Maar je hebt ook beelden gemonteerd die je beter had geknipt. Zoals bvbv. op 6.48 de meeuwen, op 11.19 de zeehond en op 18.33 de voorbijvliegende schapen. Dus is knippen de boodschap en de moed hebben minderwaardige clips weg te gooien. Je film zal minder lang zijn maar lengte is geen referentie, kwaliteit dus te meer. En dat hebben we allemaal moeten leren. Ook zijn hier en daar de lifegeluiden eerder storend dan ondersteunend. Je intro is zeer mooi, maar waar blijft de aftiteling? En ook een goede voice over zou je film naar een hoger niveau tillen. Overigens ben ik het wel eens met de reeds gegeven commentaar. Ik zou zeggen: heb de moed om je prachtige clips eens te herwerken.

mvg,
Ollieke

Beste HDR,

U begint met een mooie intro, om jaloers op te worden. Ook de route op de landkaart hebt u aardig in de vingers. Dan begint de film met mooie beelden, waarbij ik eigenlijk niet wil zeuren over een statief, maar stabieler zonder statief is echt wel mogelijk. In het begin was ik enthousiast omdat ik een mooie wisseling van beelden en muziek ontdekte. Later ging dat wat slordiger. Veel te abrupt. Jammer genoeg dansen sommige beelden op en neer en worden ook plotseling afgebroken om naar een andere scène te gaan. Het wisselen van beelden gaat veel te abrupt en rommelige beelden worden niet geknipt. Ik heb het idee, dat u met de camera ter plaatse als filmend zoekt wat u eens zal filmen en dat dan op die manier meteen vastlegt om thuis te bewerken. Dat werkt niet! Beter is om eerst eens rondom te kijken wat u wilt filmen, dan met de camera eens alles verkennen zonder te filmen en dan pas vast stellen wat u gaat filmen. Maak dezelfde opname desnoods twee of drie keer en doe vooral rustig. Zwaai niet met de camera en knip meer bij de montage de wilde beelden weg. Wat de kerkdienst te maken had met de titel, weet ik niet, maar de beelden waren wel weer wat rustiger. Dan eindigt de film op een manier die geen recht doet aan het mooie begin. Het zou fijn zijn als we elkaar eens zouden zien in Maart, dan kunnen we er eens over bomen samen. Blijf wel insturen want oefening baart kunst.

Groetjes,
Ruud

Dag HDR,

IJsland staat ook bij mij nog op het verlanglijstje, maar 't is er nog niet van gekomen. 't Is daar zo koud! Dat er heel veel prachtige dingen te zien zijn, bewijst je film. Je hebt dan ook geprobeerd om al die pracht zo goed mogelijk weer te geven. Daar komen echter heel wat moeilijkheden bij kijken. Ik ga me beperken tot een paar punten waar je misschien een volgende keer rekening mee kunt houden. Rome en Keulen zijn ook niet in één dag gebouwd. Probeer een geheel te maken van je film of maak enkele kortere filmpjes die elk een afgerond geheel vormen. Nu spring je te veel van de hak op de tak. Zelfs de muziek stopt telkens om een ander deeltje met een ander muziekje te beginnen. Zoom nooit sterk in als je niet met een statief werkt. Je krijgt dan van die bibberbeelden ( de robben bijvoorbeeld en de twee vogels op een rots, maar er zijn nog veel meer plaatsen) Het is niet nodig alles chronologisch weer te geven. Je zou bijvoorbeeld een deeltje kunnen maken over de geisers, een ander over de watervallen en nog een ander over de gletsjers. Nu krijgen we drie keer geisers te zien. Anderen zullen je misschien nog op andere punten wijzen. Denk erom: het is allemaal alleen maar bedoeld om je te helpen je films nog mooier te maken. Ik ben in elk geval blij dat je ons dat mooie stuk naruurgeweld getoond hebt. Het zorgt er voor dat Ijsland nog een trapje hoger op mijn verlanglijstje komt te staan.

Bedankt hiervoor!
Josee vll

Beste HDR,

U hebt in uw film prachtige beelden van Ijsland maar net als Josee ben ik van mening dat u uw film beter in verschillende delen had gemaakt.Een film van 27 minuten moet al heel boeiend zijn om de kijker niet te laten afhaken.Uw film heeft zoals men zegt een link structuur.Dit wil zeggen dat de film bestaat uit zelfstandige hoofdstukken die onderling toch een verwantschap hebben.Elk thema is hiervan dus een link.Voor de kijker is dit moeilijker begrijpbaar temeer daar er geen voice over of ondertiteling in uw film is.Dus beter alle onderwerpen zoals de watervallen, de geisers, de flora en fauna onder te verdelen in een aparte lineaire structuur.Zelf heb ik vroeger ook die fout gemaakt om chronolisch al dat ik gefilmd had achter elkaar te plaatsen en heb in deze mailgroep ook ontdekt dat dit totaal niet hoeft. Wat de filmische vormgeving betreft moet u vooral letten op het camera werk.Dit zijn de cadrage, scherpte en de stabiliteit.Ook hier hebt u een paar fouten tegen gemaakt.Hoe mooie de papegaaiduikers ook zijn wanneer men niet over een statief beschikt mag men vooral niet te ver inzoomen.Het is lastig wordt om tijdens het inzoomen de camera goed stil te houden, met als resultaat onrustige en schokkerige beelden. Maar zoals reeds gezgd prachtige beelden en Proficiat om uw film binnen te sturen.We proberen steeds met respect voor elkaar gewoon tips mee te geven waardoor u het filmen beter in de vingers krijgt.

Vriendelijke groeten
wama4040

e-mail : filmenseniorennet@gmail.com

 

WIE, WAT, HOE
Instructie video's
Nieuwe camcorder
Spreek een voice over in
Tutorials Studio 16
Gebruik Editor
Mailgroep Filmen
 

LINKS
Software review
Video bewerking
Digitale video
ARTIKELS
Hoe film beoordelen
Hoe Sonofind gebruiken
Bijkomend licht voor onze camera
Videoformaten
A
udacity
IEEE1394 onder Windows 7
Dualboot
Leren monteren
Onze film bewaren

Groothoek- en Teleconverters
Bits en BytesMuziek bij onze film

Film Tips
 
Mailgroep filmen, digitale video & montage
SENIORENNET.BE